Glutenfria Mandelmusslor

Posted on Dec 1, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Mandelmusslor

Glutenfria Mandelmusslor

Ca 15-25 st, beroende på storlek

  • 125 g Smör
  • 200 g Mandelmassa
  • 2 dl Potatismjöl
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 st Ägg
  • 0,5 – 1 dl Hackad mandel

Gör såhär:

Rör ihop rumstempererat smör med mandelmassan, så inga klumpar finns kvar.

Blanda i potatismjöl och vaniljsocker och sist ägget. Låt stå i kyl att stelna lite, minst 1 timme.

Vänd ned hackad mandel och klicka ut i smorda musselformar, tryck upp på kanterna och grädda i 180 grader ca 12-15 minuter, tills de har fått färg i kanterna.

 

Receptet kommer från Oscar Målevik

 

 

 

0 likes

Comments

comments