Glutenfria Mandelkakor med tranbär och hasselnötter

Posted on Mar 19, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Mandelkakor Kungsörnen

Glutenfria Mandelkakor Kungsörnen

Ca. 12 st

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 50 g (ca 1 dl) ljust muscovadosocker
  • 80 g (ca 1 dl) strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 120 g (ca 2,5 dl) Kungsörnen Mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 70 g (ca 1 dl) hela hasselnötter
  • 60 g (ca 1 dl) torkade tranbär

Gör såhär:

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda smör, socker och muscovadosocker och rör tills alla klumpar är borta.

Tillsätt ägget och blanda väl.

Tillsätt salt, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl och rör till en jämn deg.

Tillsätt hasselnötterna och tranbären.

Klicka ut 12 stycken kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda i ca 12 minuter.

Låt svalna något innan du äter kakorna.

Receptet kommer från Kungsörnen!

1 likes

Comments

comments