Glutenfria Makroner med pistage

Posted on Sep 19, 2013

Ingredienser

Glutenfria Pistagemakroner

Glutenfria Pistagemakroner

Kakor:

  • 75 g skållade, skalade och malda mandlar
  • 4 dl florsocker
  • 50 g skalade och malda pistagenötter
  • 4 st äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 2 krm grön hushållsfärg

Smörkräm:

  • 100 g Arla® Svenskt Smör , rumsvarmt
  • 12 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 25 g skalade, hackade pistagenötter
  • finrivet skal av 1 st citron
  • 2 krm grön hushållsfärg

Gör så här:

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och nötter.

Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.

Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.

Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.

Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, nötter, citronskal och hushållsfärg.

Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.

Förvara i kylskåp.

0 likes

Comments

comments