Glutenfria Lussebullar

Posted on Nov 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Lussekatter

Glutenfria Lussekatter

  • 75 gr smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 pkt saffran
  • 1 krm salt
  • 1 pkt, 500 gr sempers glutenfria mix spara ca 1 dl till utbakningen.

Gör så här

Smält smöret och tillsätt mjölken. värm till 37*

Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min

Tillsätt ägg, kesella, saffran och salt.

Arbeta in mixen, spara ca 1 dl till utbakningen

Låt jäsa övertäckt ca 30 min

Fördela degen i ca bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa ca 30 min.  Tryck i russin och pensla försiktigt med uppvispat ägg.

Grädda i 250* ca 5-7 min mitt i ugnen.

2 likes

Comments

comments