Glutenfria Langos – 20 st

Posted on Okt 15, 2012

Ingredienser:

  • 1 pkt jäst
  • 4 små kokta potatisar
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 4 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 15 dl mjölmix
  • 2 ägg

Till friteringen: Rapsolja eller annan passande olja

Att pensla bröden med: rapsolja eller smör med pressad vitlök i.

Gör så här:

Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg,mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock.

Fyll en stekgryta/kastrull med rapsolja, låt den bli het. Lägg ned en degbit, vänd den så att båda sidor blir lätt gyllenbruna. Lyft upp brödet och lägg det på en plåt eller ett galler, pensla med vitlöksolja/vitlökssmör.

Varmhåll bröden i ugnen medans resten friteras.

Servera langosen med gräddfil/crème fraîche , hackad rödlök, räkor och svart kaviar.

 

Recept inskickat av Erica Calissendorff i Gimo

2 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar