Glutenfria Lammfärsbullar med Rödlinsragu

Posted on Feb 14, 2013

Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga.

Ingredienser:

Glutenfria Lammfärsbullar

Glutenfria Lammfärsbullar

400 g lammfärs

12 dl boveteflingor

12 dl mjölk

12 dl sesamfrön

1 st ägg

1 tsk salt

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

2 msk Arla  Smör-&rapsolja

Rödlinsragu:

1 dl röda linser

1 st gul lök

1 msk Arlas Smör-&rapsolja

400 g krossade tomater

2 dl vatten

1 dl lätt crème fraiche paprika&chili

12 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl ris

färsk bladpersilja till garnering

Gör så här:

Blanda boveteflingor och mjölk i en bunke och låt svälla ca 5 min.

Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna. Tillsätt ägg, salt, kanel, ingefära, sesamfrön och färs i mjölk- och flingblandningen. Blanda till en jämn smet.

Forma smeten till 20 bullar och stek dem i smör-&rapsolja ca 10 min.

Skölj linserna. Skala och hacka löken och fräs den i smör-&rapsolja.

Tillsätt linser och tomater. Späd med vatten och låt koka ca 10 min tills linserna är klara. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Servera lammfärsbullarna med rödlinsragu och ris. Garnera ev med bladpersilja.

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar