Glutenfria Kumminfrallor

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

ca 12 stycken

  • 6 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 msk Fiberhusk
  • 1/2 dl Fibrex
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 ½ tsk hel kummin
  • 8 dl grov glutenfri mjölmix
  • 1 ägg
  • hel kummin

Gör såhär:

Värm vattnet till 37º. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt Fiberhusk och Fibrex, och låt svälla i tio minuter.

Tillsätt olja, salt, linfrö, kummin och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Låt degen vila i bunken under bakduk i tio minuter.

Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Ta upp degen på bakbordet och forma den till en längd. Skär längden i ca 12 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 35 minuter.

Pensla med ägg och strö över hel kummin. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter i 225 grader.

0 likes

Comments

comments