Glutenfria köttbullar på algeriskt vis

Posted on Feb 8, 2013

Ingredienser : Mynta

(4 personer)

400 g köttfärs

1 lök
1 tsk dijonsenap
1 bukett av färsk mynta
2 msk olivolja
kummin
1 ägg
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk skalade tomater, tärnas
1 msk tomatpuré
1 bouquet garni
salt, peppar
Gör såhär:
Blanda det köttfärsen med senap, hälften av den hackade löken, hackad mynta, ägg och kummin. Salta och peppra.
Forma bullar och häll en matsked olivolja i en varm stekpanna. När köttbullarna brynts, ta bort pannan från värmen och ställ åt sidan.
Gör tomatsåsen: Fräs resterande lök i 1 msk olivolja, tillsätt de tärnade tomaterna, tomatpurén, vitlök, 1 bouquet garni och kummin. Salta och peppra.
Häll i köttbullarna i tomatsåsen och låt koka upp.
Sjud ca 30 minuter. Ta upp din bouquet garni.
Servera med ris.
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar