Glutenfria Karlsbaderbullar med vanilj

Posted on Maj 19, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Karlsbaderbullar

Glutenfria Karlsbaderbullar

  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 12,5 g jäst =1/4 paket
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g Finax mix röd förp.
  • 200 g Två mix ( lika delar gult majsmjöl och vitt rismjöl) 
  • 6 g havssalt
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • vaniljkräm

Gör såhär:

Värm mjölk och grädde till ca 40 grader och vispa ner Husk i mjölkgrädden i en bunke, låt svälla i 10 minuter.Tillsätt jästen utrörd i lite( 1/2 msk) vatten.

Tillsätt socker och vaniljsocker samt mjölet blandat med bakpulver, spar lite mjöl till allra sista knådningen.Knåda i ca 5 minuter.

Tillsätt kallt smör i klickar och knåda in det samt äggulorna och saltet.

Vispa äggvitorna till fast skum och knåda in dem samt det sista mjölet i några minuter.

Täck med plast och låt jäsa i kylskåp över natten.

Vänd upp den kalla degen på mjölat bakbord och forma till en tjock rulle utan att knåda för mycket.

Dela rullen i ca 20 bitar (60 g).Rullas ut varje bit till en 25 cm längd.Snurra till längden som en kringla och lägg den ena änden över den andra och tryck fast den. Lägg den på bakpappersklädd plåt.

Gör likadant med resten, det blir 3 plåtar.

Spritsa vaniljkräm i fördjupningen.

Låt bullarna jäsa upp under plastfolie som får ligga löst ovanpå.

Grädda bullarna i mellersta delen av ugnen i ca 12 minuter i 200 grader.

Låt svalna på plåten och pensla bullarnas kanter med smält smör och doppa kanterna i strösocker.

De bullar som skall frysas in kan dekoreras när de tas fram.Frys in i plastpåsar och kartong eller burk det som inte går åt. 

Receptet kommer från Ambrosias glutenfria! 

0 likes

Comments

comments