Glutenfria Kanelbullar

Posted on Mar 24, 2013

Ingredienser:

(ca. 20 st)

  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 st ägg
  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten, kallt
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 150 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 msk kanel
  • 1 st uppvispat ägg
  • pärlsocker

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt ägg, jäst, vatten och smör. Blanda väl.

Platta ut degen på plastfolie och lägg i frysen en stund tills den fått bra konsistens att kavla ut ca. 10 minuter.

Medan degen är i frysen, gör fyllningen. Riv mandelmassan och blanda den väl med smör och kanel.

Häll ut tunt med rismjöl på bakbordet och kavla ut degen ovanpå så tunt du kan. Bred på fyllningen.

Rulla ihop och lägg rullen en stund i frysen så att det går lättare att skära upp.

Dela rullen i 20 bitar och lägg dem i bullformar.

Jäs i 1 – 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna och strö över pärlsocker.

Grädda dem mitt i ugnen tills det fått fin färg ca. 12-15 minuter.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar