Glutenfria kanelbullar

Posted on Nov 16, 2013

Ingredienser:

  • 100 g smör

    Glutenfria Kanelbullar

    Glutenfria Kanelbullar

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk Psylliumfröskal
  • 600 g (ca 10 dl) glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Fyllningsmör, socker och kanel.

Gör såhär:

Smält smöret och tillsätt mjölk, värm blandningen till fingervarmt (37°C).

Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.

Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen).

Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmix och slå upp degen.

Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.

Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.

Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i ca 8 min i 225 grader.

Jag använde rismjöl och maizena mjöl istället för mjölmix och det gick bra det med.

Receptet kommer från Wakandas kitchen!

 

0 likes

Comments

comments