Glutenfria Kanelbullar

Posted on Sep 7, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Kanelbullar

Glutenfria Kanelbullar

ca 40 st

  • 50 g röd jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 1 dl vit sirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 1/2 dl kesella
  • ca. 1,9 liter fin glutenfri mjölmix

Fyllning:

  • 50-75 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk kanel

Pensling:

  • 1 ägg

Garnering:

  • pärlsocker
  • hackad sötmandel om man vill

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Häll på kall mjölk och rör till jästen löst sig. Tillsätt psylliumfröskal. Rör om snabbt och låt det stå och svälla i tio minuter.

Blanda ner sirap, kardemumma, salt, smör eller margarin och kesella. Tillsätt det mesta av mjölblandningen men spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.

Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin.

Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl med lätt hand. Dela degen och kavla varje del till en stor platta.

Blanda samman smör eller margarin med socker och kanel. Bred blandningen över degplattorna. Rulla ihop varje degplatta. Skär degen i 3-4 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Täck över med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 12-14 minuter.

Låt bullarna svalna under bakduk.

 

 

 

0 likes

Comments

comments