Glutenfria Kanelbullar

Posted on Sep 4, 2013

Ingredienser:

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

  • 100 g laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk Psylliumfröskal
  • 600 g (ca 10 dl) glutenfri Mjölmix, spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • garnering eventuellt pärlsocker
  • pappersformar

Fyllning:

  • 100-150 g rumstempererat margarin
  • 0,5 dl socker
  • 1-2 msk malen kanel

Gör såhär:

Smält margarinet och tillsätt mjölk, värm blandningen till fingervarmt (37°C).

Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt Finax Psyllium, låt svälla i ca 10 minuter.

Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 30 g (ca 0,5 dl) till utbakningen).

Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.

Mjöla bakbordet med den sparade mjölmix och slå upp degen. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.

Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.

Pensla med ägg och strö eventuellt över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen, 250°C i ca 8-10 minuter.

För alla

Bullarna innehåller ägg och mjölk men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller margarin och mjölkfri mix.

Här hittar du fler recept på kanelbullar!

 

0 likes

Comments

comments