Glutenfria hemlagade fiskpinnar

Posted on Okt 24, 2012

Middagen idag blev hemlagade fiskpinnar av torsk. Det är snabb och nyttig husmanskost.
Du vet exakt vad du stoppar i dig, inga tillsatser eller konserveringsmedel.
Du måste givetvis inte använda fileér av torsk, ta den fisken du själv tycker är god.

Ingredienslista (4 pers)

  • 4 st färska torskfileér
  • ca 2 dl glutenfritt ströbröd /Schär Pan Gratí
  • 5 fasta potatisar
  • Broccoli, blomkål
  • Smör, salt, peppar och kryddor
  • Mjölk och smör
  • 1 ägg

Tillvägagångsätt

  • Koka potatisen ca 20 minuter beroende på storlek, dela dom gärna i 2 och skala om du önskar
  • Koka upp vatten till broccoli och blomkål, lägg i grönsakerna med lock på och låt koka ca 5-8 minuter på svag värme, testa att skära en bukett i 2 efter 5 minuter så ser du
  • Vispa upp ett ägg och lägg i en djup tallrik
  • Häll upp ströbröd på en platt tallrik och krydda med salt, peppar och andra kryddor du gillar, kanske färsk basilika eller torkade örter
  • Skär bort mittendelen på längden ca 1,5 cm på torsken, nästan hela vägen eller tills det har formen som en byxa, så du får bort benen som sitter i mitten och börjar där fileén är som bredast
  • Doppa sen fileérna i ägget och vänd dom sen i ströbrödblandningen, stek dom några minuter i en klick smör, eftersom fileérna är så tunna tar det bara några få minuter
  • Vispa potatisarna med elvisp, klicka i smör, salta och peppra, tillsätt mjölk tills du får den konsistens du önskar
  • Lycka till, smaklig måltid!

Från Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar