Glutenfria havrekakor

Posted on Jun 26, 2013

Ingredienser:

  • 4 dl glutenfri havre 

    Glutenfria havrekakor

    Glutenfria havrekakor

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 150 g smör

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

Tillsätt ägg och smör och arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rulle 5 cm i diameter. Rulla in degen i plastfolie och låt den stelna i kylskåpet i ca. 1 timme.

Sätt ugnen på 180°C. Skär upp degen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt kakorna svalna och förvara dem i tät burk eller frys in dem.

 

0 likes

Comments

comments