Glutenfria havreflarn med apelsinchocklad

Posted on Okt 4, 2012

Här är underbara glutenfria havreflarn stajlade med mörk apelsinchoklad. Dom tar väldigt lite tid att tillaga och behöver bara 6-8 minuter inne i ugnen tills dom är klara.

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (Carlshamn)
  • 3 1/2 dl havregryn (glutenfri, ren havre)
  • 1 dl smält smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde (matlagningsgrädde funkar bra!)
  • Mörk Apelsinchocklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda ihop alla torra ingredienser

Tillsätt det smälta smöret och grädden, rör till en jämnt smet

Klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper, ganska luftigt eftersom den smälter ut i ugnen och blir tunn som på bilden

Grädda kakorna i ca 6-8 minuter

Smält den mörka apelsinchockladen och ringla den över kakorna när dom svalnat

Bra att veta
Kakorna tas ut från ugnen när dom blivit gyllenbruna, men dom blir hårdare ju längre dom får stå inne och får en mörkare färg.
Så gräddar du väldigt kort tid blir kakan med seg. Och det är ju verkligen en smaksak.
Lycka till

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar