Glutenfria Havrecookies med vit choklad och blåbär

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Havrecookies med vit choklad och blåbär

Glutenfria Havrecookies med vit choklad och blåbär

ca 32 st

  • 200g smör
  • 2,25 dl socker
  • 5 dl havregryn (ren havre)
  • 2 dl havremjöl (av ren havre)
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 dl torkade blåbär (tips: tranbär är lika underbart gott i kakan)

Gör såhär:

Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i havregryn, havremjöl, hjorthornsalt, bikarbonat och vaniljsocker till en jämn deg.

Blanda sist i den hackade chokladen och de torkade bären.

Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 12-14 min i 175 grader.

Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.

0 likes

Comments

comments