Glutenfria Havrebollar

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Havreboll

Glutenfria Havreboll

  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl socker
  • 100 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk oboy
  • 1/4 dl vispgrädde

Gör så här:

Du behöver en foodprocessor/matberedare för att havrebollarna ska bli riktigt bra.

Ta havregryn och kör dem i mixern tills de blir ett homogent mjöl. Häll över havregrynen i en skål.

Kör smör och socker,vanilj socker och oboy pulver i matberedaren tills en jämt kletig smet. Tillsätt havregrynen och mixa ihop.

När allt är mixat tillsätter du den ovispad vispgrädde och kör några sekunder tills allt är blandat. Smeten ska vara kletig o lite lös för att bli bra efter kylning.

Tag en assisett med ett berg av cocos flingor o klicka ner en matsked smet på flingorna, ta 2 sedar o täck klumpen med o sedan kan du försicktigt forma den till en boll.

Ställ dem kallt en timme.

Ett riktigt gott fredagsmys godis..

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt smör eller margarin.

Receptet kommer från bloggen ”Glutenfria Experiemnt”.

 

0 likes

Comments

comments