Glutenfria Havre och lingonbullar

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

ca 15 stycken
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk Fibrex
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk salt
  • 600 g fin glutenfri mjölmix
  • glutenfria havregryn

Gör såhär:

Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter.

Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvis-pens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar på lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och strö över havregryn.

Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter i 250 grader.

 

0 likes

Comments

comments