Glutenfria Havre- och Hallonrutor

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

  • 120g rent havremjöl
  • 1 dl farinsocker
  • 85 g smör
  • 1,5 dl rena havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt

Fyllning:

  • 200 g hallon
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 msk rivet citronskal
  • 0,5 tsk kanel
  • 10 g rent havremjöl

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Platta ut lite drygt hälften av den i en form (tex en pajform/ugnsform/mindre plåt) som du lagt bakplåtspapper i botten av.

Grädda knappt 15 min i 175 grader.

Blanda ihop fyllningen och bred över formen. Lägg ut resten av degen över så jämt som möjligt.

Grädda ytterligare 35 min på samma temperatur.

Skär i rutor när kakan svalnat.

Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.

0 likes

Comments

comments