Glutenfria Hamburgebröd

Posted on Feb 20, 2013

Ingredienser:

  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl durramjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fibrex
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten, fingervarmt
  • 1 st äggvita
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl ljus sirap
  • sesamfrön till ganering

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser, gärna i en dagblandare.

Blanda jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen.

Vänd ned degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bättre om den bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den sedan jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter.

Dela degen i 18-20 bitar och forma som hamburgebröd.

Bra att ha en bunke med vatten bredvid sig och doppa händerna i så att degen inte kladdar.

Lägg bröden på en plåt. Pensla bröden med lite vatten och strö över sesamfrö.

Låt jäsa under bakduk i ca. 20 minuter.

Grädda bröden 20 minuter i 220 grader eller tills de fått fin  färg.

Från: Friendly Bread

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar