Glutenfria Hamburgare

Posted on Okt 10, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Hamburgare

Glutenfri Hamburgare

ca 10 st

  • 2 dl vatten
  • 2 dl kefir
  • 1 msk Husk
  • 25 g jäst
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk honung
  • 2 msk Finax surdegspulver (= torkad surdeg)
  • 12 g salt
  • 400 g Finax mix röd förpackning
  • 200 g Tre mix  (lika delar bovete majs och rismjöl)
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • Topping
  • 1 ägg till pensling
  • sesamfrön

Gör såhär:

ugn: 250 grader och 200 grader

Sjud upp vattnet och blanda det med Kefir.

Vispa ner Husk och låt det svälla i 10 minuter.

Fortsätt med honungen och oljan samt surdegspulvret.

Blanda ut jästen med lite vatten ca 1/2 msk och rör ner den.

Knåda in mjölet och saltet i omgångar samt äggulorna.

Knåda i ca 7 minuter.

Vispa under tiden upp äggvitorna till fast skum. Knåda in dem tills allt precis går ihop.

Strö lite Tre mix över degen och låt den jäsa upp på lite varmare plats.

Den som vill kan naturligtvis kalljäsa i kylskåp över natten för bästa smak.

Dela degen i två rullar på ordentligt mjölat bakbord och använd degskrapan men knåda ej.

Dela varje rulle i ca 5 bitar. Önskas mindre bröd så gör fler.

Rulla varje del till en bulle med lätt hand och placera dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Låt dem jäsa upp med duk över.

Pensla med ägg och strö sesamfrön över.

Grädda i 250 grader varm ugn i fem minuter sänk sedan temperaturen till 200 grader.

När bröden är gyllengula med små krackeleringar på är de färdiga.

Låt dem svalna av på galler.

Frys in det som inte går åt inom ett dygn och värm på bröden i ugnen.

Receptet från: Ambrosias glutenfria

0 likes

Comments

comments