Glutenfria Hälsomuffins

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Hälsomuffins

Glutenfria Hälsomuffins

  • 80 g smör
  • 1 påse Risenta nötmix (90 g)
  • 1⁄2 dl Risenta pumpakärnor
  • 2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 1⁄2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1⁄3 dl Risenta rårörsocker
  • 1 banan
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1⁄2 tsk flingsalt eller vanligt salt
  • 1 msk matolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret.

Grovhacka nötterna och blanda med pumpakärnor.

Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Mosa bananen och vispa in i äggvispet tillsammans med yoghurt.

Vänd in mjölblandningen och salt i smeten.

Smörj en muffinsplåt eller 12 muffins­formar med olja. Fyll med smet och toppa med nötter.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Receptet kommer från Risenta!

 

0 likes

Comments

comments