Glutenfria Halloweencupcakes

Posted on Okt 29, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Halloweencupcakes

Glutenfria Halloweencupcakes

ca. 10-12 st

Muffins:

  • Ca 10-12 st mindre cupcakesformar
  • 75 g smör
  • 6 ägg
  • 1,5 dl honung
  • 0,5 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hackad mörk choklad

Frosting med apelsinsmak:

  • 150 g Färskost, typ Philadelfia
  • 75 g Rumsvarmt smör
  • 4 dl Florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Och eventuellt:

  • Skal från ½ apelsin
  • Gul och röd karamellfärg
  • Dekoration, exempelvis marsipan och choklad

Gör såhär:

Muffins:

Sätt igång ugnen på 180 grader.

Smält smöret i mikrovågsugn eller på spisen, men låt inte smöret koka.

Vispa ägg och honung till hårt skum.

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke; kakao, mandelmjöl, rismjöl, finerhusk och bakpulver och hackad choklad.
Vänd ihop allt försiktigt, blanda inte för mycket utan låt så mycket luft som möjligt vara kvar i smeten.

Fyll muffinsformarna ca 2/3 och använd gärna cupcakesplåt för att inte formarna skall tappa formen.
Grädda i 180 grader tills de fått lite färg, ca 15 minuter.

Frosting med apelsinsmak:

Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker och tillsätt smöret. Vispa tills krämen är fluffig och helt vit.

Vill du göra spöken är frostingen nu klar att spritsas på muffinsen, efter att de stelnat något kan du med smält choklad klicka dit lite choklad som ögon och mun.

Vill du göra pumpor så blandar du i karamellfärg och apelsinskal i din frosting, och sedan med mindre och slät tyll spritsa krämen till pumpor. Sätt på toppen en liten kvist av marsipan.

Receptet kommer från glutenfrikosts egen eminente bagare Oscar Målevik!

 

0 likes

Comments

comments