Glutenfria Hallongrottor

Posted on Okt 4, 2012

Dom här fantastiska kakorna bakade jag. Mjölet jag använde heter Bageriets Ljusa och tillverkas av Carlshamn Mejeri, läs mer om Carlshamn Mejeri och deras produkter på www.carlshamnbageri.se. 
Resultatet var strålande, men jag ska nog finslipa lite på receptet, för dom var en aningens torra-men jag har å andra sidan aldrig provat ikke glutenfria hallongrottor så jag tycker det här var ett ljuvligt smakligt resultat som jag var väldigt nöjd med.
Nu hade jag bara hallonsylt hemma, men det går ju att ha i vilken sylt du vill i grottorna

Ingredienser: glutenfrikost.se

  • 200 gram smör/margarin
  • 1 dl socker
  • 4 dl Bageriets Ljusa mjölmix
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Sylt

Gör såhär:

Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand (fungerar säkert i matberedare). Plasta in degen och låt den ligga i kylskåp i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut små kakformar på en plåt.

Forma degen till små runda kulor och lägg i formarna.

Hitta ett föremål som är runt i änden och cirka en tummes storlek (för att dutta alla hål med fingret blir väldigt kladdigt) Doppa föremålet i mjöl mellan varje kula.

Fyll groparna med en klick sylt, jag använde en vanlig tesked. Det rymnde nästan precis 1 tsk i varje kaka.

Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar