Glutenfria Gnocchis

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

Glutenfria gröna Gnocchi

Glutenfria gröna Gnocchi

  • 450 g kokt potatis
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • en nypa salt
  • 1 dl parmesanost
  • ett knippe finhackad färsk basilika
  • en näve färsk spenat
  • 1 helt ägg
  • 1-2 vitlöksklyftor.

Gör såhär:

Kör basilika, spenat och vitlök i matberedaren/mixern tills allt är finfördelat.

Koka potatisen och mosa den. Tillsätt de andra ingredienserna och rör allt med en elvisp tills det blir som en slät deg.

Forma degen till långa rullar som du sedan skär i ca 1 cm stora bitar. Tryck till dem med en potatismjölad tumme. ELLER så tar du en spritspåse som du fyller och sedan klämmer du ut små bitar som du sedan rullar till små bollar.

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Det är lättare att använda en sil som ligger i kastrullen så kan du koka dem direkt där. Efter ca 3 min är de färdiga.

Upprepa tills alla är gjorda.

De har en tendens att kladda ihop när de väl är kokade, så jag brukar ringla lite olja på dem och lägga ett lock på så de håller sig tills alla är kokta.

Servera med en god sås:

Absolut favorit är en superenkel och jättegod ostsås.

Det enda du behöver är lätt creme fraiche och blåmögelost.

Jag smälter bara 3 dl creme fraiche och trekant blåmögelost.

Något som är gott till är också smörstekta champinjoner med lite vitlök, och lite tomat.

Receptet kommer från bloggen Wakandaskitchen.

0 likes

Comments

comments