Glutenfria Fyllda Saffransbullar

Posted on Nov 25, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Fyllda Saffransbullar

Glutenfria Fyllda Saffransbullar

  • 75 g laktosfritt smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g färsk jäst för söta degar
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl Kesella
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 1 krm salt
  • ca 6 dl glutenfri mjölmix

Fyllning

  • 100 g laktosfritt smör
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Gör såhär:

Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt den bli 37°C.

Smula ner jästen i en degbunke. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.

Rör ner fiberhusk och låt svälla 10 minuter.

Tillsätt kesella, socker, stött saffran, och salt och rör om. Arbeta ner det mesta av mjölmixen. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen.

Ta upp degen och knåda den med resten av mjölmixen.

Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del på mjölad bänk till en platta ca 25×30 cm (för 20 st bullar). Bred fyllningen över hela plattan. Rulla ihop degen och skär varje rulle i ca 10 bitar.

Lägg bullarna i formarna. Jäs dem övertäckta i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Låt bullarna svalna på galler.

 

 

 

0 likes

Comments

comments