Glutenfria Frukostfrallor

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl Fibrex
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 tsk salt
  • 400 g glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
  • 400 g glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
  • 1 uppvispat ägg

Gör såhär:

Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37ºC. Lös upp jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten.

Blanda i fibrex och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

Rör ner neutral olja, ljus sirap och salt utrört i Finax glutenfri mjölmix och Finax glutenfri grov mjölmix.

Ta upp degen på bakbordet, den ska vara kladdig. Forma en tjock rulle med hjälp av mjölmix och skär i ca 25 bitar (för 25 st). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225ºC. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i 12-15 minuter tills bröden har fått fin färg.

Servera med valfritt pålägg.

0 likes

Comments

comments