Glutenfria frukostbröd med hint av kanel

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

(14 små bröd)

  • 2,5 dl vatten
  • 1/4 dl rapsolja
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 dl bovetekross
  • 2 msk saft av en apelsin
  • 1 msk agavesirap
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 250 gram Schär mix B
  • Kanel

Gör såhär:

Värm vatten och olja till 37 grader, fingervarmt och häll över jästen i en bunke och rör tills den har smält helt

Rör i fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter tills det blivit en geleaktig röra

Tillsätt salt, pofiber, bovetekross, apelsinsaft, agavesirap och mjölet, vispa med elvisp med degkrokar i ca 5 minuter tills du får en jämn deg utan klumpar, strö över kanel efter egen smak

Låt den jäsa i 30 minuter under en ren handduk

Knåda degen med lite extra mjöl om det behövs, men inte för mycket då blir dom torra, forma dom till små bröd och lägg på en plåt

Låt jäsa under bakduken 10 minuter

Pensla bröden med flytande margarin för en brunare skorpa

Grädda på 250 grader i 10 minuter

Tips!
Det här ger ju väldigt små bröd, så kanske bara blir 5-6 i normal storlek, men om du vill ha fler och frysa in går det utmärkt att bara öka alla ingredienser till det dubbla så du gör det på ett helt pkt jäst osv. Lycka till

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar