Glutenfria fröbröd i muffinsplåt

Posted on Okt 30, 2012

Du kan givetvis laga dom som vanliga bollar också eller säkert i avlång bakform om du önskar, men jag ville göra något annat den här gången så jag använde mitt muffinsbrett. Det fungerade utmärkt. Så ser dom lite mer inbjudande ut på något vis, vad tycker du?

Ingredienslista (10 muffinsformade bröd)

  • 25 gram jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 50 gram rumsvarmt smör/ ev delvis smält margarin i micron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1/2 dl finriven morot
  • 1 tsk salt
  • 2 dl Jytte mjöl Teff
  • 3 dl Schär mix B

 

Tillvägagångsätt

  • Värm upp mjölken och vattnet i en kastrull till ca 37 grader, fingervarmt
  • Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan och rör om tills jästen löst upp sig
  • Tillsätt resten av ingredienserna med mjölet till sist så du ser hur konsistensen blir, ha inte i för mycket mjöl den ska va hanterbar med mjölade händer och formas till bullar
  • Dags att jäsa under bakduk 1 timme
  • Rulla degen till en stor korv och dela upp den i 10 bollar (plåten rymmer 12) men det beror ju på hur stora/små du önskar
  • Pensla bollarna med olja och ha på frön om du vill
  • Låt bollarna jäsa ytterligare 45 minuter
  • Grädda dom på nedersta våningen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter

Lycka till!
Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar