Glutenfria fiskpinnar med hemlagad potatis-morotsmos

Posted on Okt 14, 2012

Middagen i mitt hus idag bestod av Findus frasiga fiskfileér-fiskpinnar. Dom är glutenfria och väldigt smarriga. Bilden stämmer väl överens med innehållet även om min fisk inte var fullt så vit eller mitt utanmäte fullt så gyllent… Frasiga var dom ialla fall och dom köper jag gärna igen som nödproviant i frysen. Dom steks i ugnen på 250 grader i 15 minuter.
Till dessa lagade jag potatis-morotsmos och kokade färsk broccoli.

Ingredienslista (potatis-morotsmos 4-5 portioner)

  • 7 medelstora potatisar
  • 5 medelstora morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 rejäla matskedar med smör
  • 2-3 dl mjölk
  • Salt och peppar

Tillvägagångsätt

  • Skala potatisarna och dela i 2
  • Skala morötterna och lägg i dom hela i hop med potatisen i en kastrull, koka i 20 minuter, en ganska stor kastrull är att rekomendera
  • Häll av det mesta av vattnet, pressa i en vitlöksklyftan, salt och peppar ihop med smöret, tillsätt en dl mjölk i taget så du kan välja vilket konsistens du önskar
  • Vispa med elvisp

Tips! När jag vispar så mosar jag först grovt med elvispens vispar och sen stället jag kastrullen på en fuktig trasa i diskhon för att undvika potatismos i hela köket.

 

Av Malin

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar