Glutenfria Fiberfrallor

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

  • 1/2 paket färsk jäst (à 25 g)
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1 tsk malda brödkrydda (finns färdigblandade)
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl fin glutenfri mjölblandning/glutenfri mjölmix
  • solrosfrö
  • glutenfritt mjöl till garnering

Gör såhär:

Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, Fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå i 5-10 minuter.

Tillsätt hälften av mjölet och arbeta alltsammans riktigt kraftigt med vass kniv i en matberedare.

Arbeta in resten av mjölet i småportioner till en tjock sockerkaksliknande smet. Observera att den inte ska vara som en vanlig deg.

Flytta över ”smeten” till en rejäl spritspåse som du ställer i en hög kanna/behållare. Stäng den stora öppningen ordentligt och klipp av spritsspetsen. Spritsa ut smeten till jämnstora runda eller avlånga bullar direkt på en bakpappersklädd plåt.

Strö på solrosfrön och pudra över lite glutenfri mjölblandning. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa 1-1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 250°C.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg.

 

0 likes

Comments

comments