Glutenfria Currykycklingwraps

Ingredienser: 

5 stycken

Tortillabröd:

  • 2 dl majsstärkelse (typ Maizenas)
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • majsmjöl till kavlingen

Kycklingröra:

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 kycklingfiléer
  • smör och olja till stekning
  • ½ + 1 tsk curry
  • 5 stora salladsblad
  • 1 burk majs, ca 150 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk saft från citron
  • salt och peppar

Gör såhär:

Tortillabröd:

Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel i en bunke med rundad botten. Häll sedan i fiberhusken och blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå cirka 20 minuter.

Lägg den kladdiga degen på en mjölad köksbänk och klappa in degen med majsmjöl tills den inte kladdar längre.

Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll. Mjöla lite till på bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund och fin. Degen är väldigt elastisk så man får kavla mycket innan den ger med sig. Bröden ska ha samma storlek som pannkakor.

Stek bröden i en torr panna på ganska låg värme. Blir värmen för hög blir bröden hårda och kan spricka när man ska vika dem. De ska bara stekas några få minuter på varje sida och på sin höjd få lite färg.

Kycklingröra:

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Tärna kycklingfilé erna. Kom ihåg att diska skärbrädan och kniven noggrant efter att du skurit den råa kycklingen.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs kycklingen. När den börjar bli genomstekt, tillsätt paprika, lök och ó tsk curry. Krydda med salt och peppar.

Stek några minuter tills kycklingen är helt genomstekt och löken mjuknat och blivit lite söt.

Sprid ut det stekta på två stora tallrikar och låt svalna cirka 15 minuter.

Skölj och torka salladsbladen. Lägg bröden på varsitt ark aluminiumfolie eller smörgåspapper. Lägg ett salladsblad på varje bröd.

Blanda det stekta med majs, crème fraiche, 1 tsk curry och citronsaft. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

Fördela röran över salladsbladen och vik sedan ihop bröden till wraps. Slå om foliet eller papperet så att wrapsen håller formen.

Receptet kommer ifrån kokboken Smilla lagar glutenfritt!