Glutenfria Chokladmakroner

Posted on Sep 19, 2013

Ingredienser

Glutenfria Chokladmakroner

Glutenfria Chokladmakroner

Kakor:

  • 125 g skållad, skalad mandlar
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 4 st äggvitor
  • 12 dl strösocker

Smörkräm:

  • 100 g smör
  • 12 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk snabbkaffepulver

Gör så här:

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och kakao.

Rör ut kaffet i lite vatten.

Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna och kaffet till en jämn smet.

Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.

Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.

Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten.

Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.

Förvara i kylskåp.

0 likes

Comments

comments