Glutenfria Chokladfondants

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Chokladfondant

Glutenfri Chokladfondant

4 personer

  • 2 ägg
  • 80 g socker
  • 120 g bakchoklad 70% av kvalitet, exempelvis Valrhona.
  • 80 g smör
  • 20 g maizena

smör till formarna om du väljer fasta formar eller aliminiumformar. Vaxade pappersformar är ett bra alternativ.

Gör såhär:

Smält chokladen med smöret i ett vattenbad eller i en kastrull på svag värme, och rör om.

Vispa äggen med sockret tills skummande.

Sikta i maizenan. Rör ihop ingredienserna med en spatel, tills de blir ”ett”.

Häll smeten i portionsformar (smörade om det behövs). Sätt i kylen i 1 timme.

Värm ugnen till 220 ° C tillräckligt länge för att det ska vara bra vid denna temperatur. Ta ut formarna ur frysen och grädda i 8 till 10 minuter. Ju fler formar som ställs in, desto osäkrare temperatur. Det är här man kan behöva prova sig fram…

Ta ut chokladfondanterna ur ugnen och låt svalna några minuter om du inte serverar dem i formarna, annars kan de spricka och droppa för tidigt.

Bon appétit!

Receptet kommer från Franska Matkompaniet! Här kan du köpa fantastiska franska delikatesser, ta del av fina recept samt få hjälp med catering.

 

0 likes

Comments

comments