Glutenfria Chokladcupcakes med dulce de leche

Posted on Jan 11, 2014

Dulce de leche är en specialitet där söt kondenserad mjölk kokas länge tills den blir till en tjock kolasås. I vissa butiker kan man hitta färdig dulce de leche. Annars får ni göra som jag. Köp en burk kondenserad mjölk. Koka hela burken (oöppnad) i en kastrull med vatten i 2 timmar. Ta upp burken ur vattnet och låt den svalna helt innan du öppnar den.

Ingredienser:

Glutenfria Chokladcupcakes dulce de leche

Glutenfria Chokladcupcakes dulce de leche

ca. 8-10 st cupcakes

  • 100g smör
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl kokossocker
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping:

  • 1 burk kondenserad mjölk som kokat i 2 timmar
  • havssalt alternativt något fint strössel

Gör såhär:

Koka den kondenserade mjölken i en kastrull med vatten i 2 timmar och låt svalna helt innan du öppnar burken.

Smält smöret.

Vispa upp ägg och socker lätt.

Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 ° i cirka 15 minuter.

Grädda lite kortare om du vill ha dem kladdiga.

Låt svalna.

Bred dulce de leche på bakverken och strö över havssalt eller strössel.

 

Receptet kommer från Mia Öhrn för tidningen ELLE mat&vin.

 

0 likes

Comments

comments