Glutenfria Choklad Semlor

Posted on Mar 7, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Choklad Semlor

Glutenfria Choklad Semlor

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • en nypa salt
  • 50 gr smält smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl filmjölk
Till fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk kaffe
  • 2 msk kakao
  • 5 dl vispgrädde blandad med
Till garnering:
  • Pudra över florsocker och lite kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 230 grader och sätt in en tom plåt nederst.

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken.

Blanda väl och klicka ut smeten i stora smorda muffinsformar.

Sätt in dem i ugnen och häll en skvätt matsked vatten på den tomma heta plåten och stäng luckan fort.

Öppna inte ugnen förrän bullarna fått fin färg, ca 15-20 min.

Låt dem sedan kallna väl, gärna över natten under plastfolie.

Sedan är det bara att göra som vanligt 🙂

Skär av toppen och gröp ur lite om du vill.

Blanda riven mandelmassa med några matskedar ovispad grädde, kaffe och kakao till önskad konsistens.

Vispa grädden och blanda med lite kakao och socker.

Lägg på mandelfyllning och spritsa grädden ovanpå.

Pudra semlorna med florsocker och kakao.

Receptet kommer från Wakandas Kitchen!

0 likes

Comments

comments