Glutenfria Bovetefrallor

Posted on Feb 2, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Bovetefrallor

Glutenfria Bovetefrallor

10 frallor

  • 60 g pumpakärnor
  • 770 g vatten
  • 20 g jäst
  • 25 g psylliumfröskal
  • 260 g bovetemjöl
  • 1 tsl salt

 Gör såhär:

Hacka pumpakärnorna grovt.

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Använd en visp eller degblandare/assistent.

Tillsätt psylliumfröskalen.

Tillsätt bovetemjöl, pumpakärnor och salt i degen.

Låt degen vila i en bunke, täckt med plast, i cirka 2 timmar.

Klicka ut degen på hjälp av två skedar till 10 frallor på två plåtar, klädda med bakplåtspapper.

Strö bovetemjöl över frallorna och låt dem vila på plåtarna i 30 minuter.

Grädda frallorna i 25 minuter på 200 °C.

Låt svalna helt innan du skär i dem.

Receptet kommer från den glutenfria bakboken ”Nytt Bröd”

Foto: Filippa Tredal.

0 likes

Comments

comments