Glutenfria Bovetefrallor med pumpakärnor och aprikoser

Posted on Mar 19, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Bovetefrallor

Glutenfria Bovetefrallor

  • 650 g (6,5 dl) kall mjölk
  • 20 g jäst
  • 50 g (1 dl) boveteflingor
  • 20 g (½ dl) solroskärnor
  • 40 g (¾ dl) pumpakärnor
  • 10 g (1 msk) helt linfrö
  • 350 g (6 dl) Kungsörnen Bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g (2 msk) fiberhusk
  • 100 g (10–15 st) osvavlade torkade aprikoser
  • Neutral olja till utbakning
  • Boveteflingor till utbakning

Gör såhär:

Mät upp mjölken, vispa i jästen för hand eller med elvisp.

Tillsätt boveteflingor, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, bovetemjöl och salt och vispa till en jämn smet.

Klipp aprikoserna i mindre bitar och vispa ner dem i smeten. Tillsätt fiberhusken och vispa snabbt in den inga klumpar bildas.

Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast till minst dubbel storlek, ca 2 timmar.

Klicka ut degen till 10 st frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Värm ugnen till 200 grader.

Strö över boveteflingor och låt frallorna jäsa ca 30 minuter.

Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Låt frallorna svalna helt innan du skär i dem.

Receptet kommer från Kungsörnen!

5 likes

Comments

comments