Glutenfria Baguetter

Posted on Feb 20, 2013

Ingredienser:

3 dl rismjöl

3 dl durramjöl

1 dl majsstärkelse

2 tsk salt

1 tsk brödkryddor

1/2 dl psylliumfröskal

2 msk pofiber

2 msk fibrex

50 g jäst

7 dl vatten, fingervarmt

1 st äggvita

1 msk rapsolja

1/2 dl ljus sirap

sesamfrön till ganering

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser, gärna i en dagblandare.

Blanda jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen.

Vänd ned degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bättre om den bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den sedan jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter.

Häll ut lite rismjöl på en plåt och dela degen i 6 delar. Rulla varje del så att de blir 20 – 25 cm långa. Forma som baguetter och rulla i rismjöl så att degen inte fastnar.

Låt dem jäsa under bakduk i 20 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt så att den blir varm. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem i 20 – 30 minuter.

Från: Friendly Bread

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar