Glutenfria Äppelmuffins

Posted on Aug 31, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Äppelmuffins

Glutenfria Äppelmuffins

  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk pslliumfröskal
  • 1 dl rismjöl
  • 1/2 dl maizena
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äpplen
  • en klick smör, lite socker och kanel

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret. Blanda ner det och äggen i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet.

Kärna ur äpplena och dela dem i mindre bitar. Stek dem på svag värme i en klick smör. Strö över lite socker och kanel. Vänd ner allt i muffinssmeten.

Klicka ut smeten i muffinsformar.

Grädda tills muffinsen får fin färg 15-20 minuter i 180 grader.

Grundreceptet kommer från den glutenfria bakboken Friendly bread.

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfritt smör
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin.

Här hittar du fler glutenfria muffinsrecept!

 

 

 

0 likes

Comments

comments