Glutenfria Apelsin- och mandelmuffins

Posted on Feb 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Apelsin och mandelmuffins

Glutenfria Apelsin och mandelmuffins

2 st ägg

1 dl strösocker (90 g)

rivet skal av en apelsin

1.35 dl mald mandel (80 g)

3 msk potatismjöl

1 dl mandelspån

Florsocker, siktat, till garnering

12 st muffinsformar

Gör såhär:

Sätt först ugnen på 170 grader.

Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.

Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om.

Skeda över smeten i muffinsformarna och strö över mandelspånen.

Grädda i cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.

Lägg de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna lite.

Pudra över florsocker och servera.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar