Glutenfria Amerikanska Pannkakor

Posted on Okt 22, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Amerikanska pannkakor

Glutenfria Amerikanska pannkakor

  • 4–5 stycken
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • smör eller margarin att steka i
Förslag på tillbehör:
  • smör
  • amerikansk sirap
  • blåbär
  • bacon

Gör såhär:

Ta fram tre bakbunkar. Skilj äggvitorna från äggulorna, och häll vi-torna i den ena bakbunken och gulorna i den andra.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Du ska kunna vända uppochner på bunken utan att skummet glider ur.

Häll mjölken i bunken med äggulorna. Vispa för hand med en gaffel tills det blivit en slät smet.

Blanda mjölmixen, bakpulvret och saltet i den tredje bunken. Det är viktigt att man blandar ordentligt, så att bakpulvret fördelas i hela smeten. Annars finns det risk att pannkakorna blir platta på ena sidan och superfluffiga på den andra.

Vispa ihop äggulesmeten och mjölblandningen med en elvisp tills det inte längre finns några klumpar.

Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten. Du får inte vispa med elvisp, för då spricker alla luftbubblor. Rör istället försiktigt med en sked tills smeten är slät. Ju försiktigare du rör, desto fluffigare pannkakor får du.

Lägg en klick smör i en stekpanna och ha plattan på ganska hög värme. När smöret bubblar och har fått lite färg häller du i en klick smet i pannan. Du ska inte breda ut smeten, utan bara låta den vara som en klick.

Stek pannkakorna på båda sidor tills de är genom gräddade.

Servera med valfria tillbehör.

2 likes

Comments

comments