Glutenfria Cupcakes med after eight

Posted on Okt 4, 2012

Nu så bakade jag dom här smarriga after eight cupcakesen.
Toppade dom med grädde, färska jordgubbar och after eight choklad.
En perfekt dessert med choklad, frisk smak från minten, krämighet från grädden och lite syrlighet och sötma från jordgubbarna. En underbar kombination tycker jag själv, hoppas dom passar dig också.

Ingredienser:

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk kaffe
  • 3 1/2 dl Schär Mix C
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 gram mörk choklad 70 %
  • After eight choklad
  • Vispgrädde
  • Jordgubbar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är nästan vitt och väldigt pösigt

Smält smör och rör ner gräddfil och kaffe

Blanda mjölmixen med bakpulvret, kakaoen och saltet i en plastpåse

Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad (en värmetålig bunke över en kastrull med vatten)

Vänd sen ner chokladen och smörblandningen i smeten

Fyll formarna med lite drygt hälften smet och bryt sen en after eight platta i 4 delar och tryck ner i smeten

Gräddas i mitten av ugnen i cirka 15 minuter

Låt dom svalna och vispa under tiden grädden

Hacka jordgubbarna och några after eight plattor i hop med lite vaniljsocker

Spritsa grädden på muffinsarna och toppa med jordgubbsgrädden, pynta med extra after eight om du önskar

Lycka till och njut av en fantastisk smakupplevelse!

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar