Glutenfri Viltgryta med chili

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

  • 400 g älgfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 200 g palsternackor eller rotselleri
  • 1 tsk salt
  • smör eller margarin att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 2 st krossade enbär
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
  • 12 dl färsk persilja

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär dem i långa strimlor.

Bryn färsen i smör i en stor stekpanna eller gryta. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, enbär och smulad buljongtärning. Låt koka 5 min.

Skölj bönorna och rör ner dem i grytan.

Låt allt bli varmt. Rör ner persiljan och hälften av crème fraichen.

 

 

0 likes

Comments

comments