Glutenfri Vegetarisk Lasagne

Posted on Jul 4, 2013

Ingredienser:

Glutenfri lasagne

Glutenfri lasagne

  • 9 ägg- och glutenfria lasagneplattor

Vegetarisk sås

  • 1-1 1/2 gula lökar i skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 paprikor skurna i bitar
  • 1 zucchini i skivor
  • 2 msk olja
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

 

Bechamelsås

  • 5 msk majsstärkelse
  • 10 dl mjölk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör såhär:

Vegetarisk sås: Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt grönsaksbuljong, tomater och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bechamelsås: Vispa ut majsmjölet med lite av havredrycken i en kastrull. Tillsätt resten av havredrycken och margarinet. Låt koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°C.

Varva bechamelsås, plattor och köttfärssås eller vegetarisk sås i en form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med bechamelsås.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

0 likes

Comments

comments