Glutenfri Vegetarisk gryta

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

  • 2 st gula lökar
  • 400 g fänkål
  • 1 st stor röd paprika
  • 200 g vitkål
  • 400 g bönor på burk
  • 1 msk hel kummin
  • smör eller margarin
  • 12 dl tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Skala löken. Skär lök och fänkål i klyftor. Strimla paprika och vitkål grovt.

Häll upp bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.

Fräs kummin i en gryta i 1/2 min. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar.

Rör om så att allt blandas väl. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka ca 10 min.

Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt.

Blanda ner crème fraiche eller servera den som tillbehör. Strö över persilja.

 

 

0 likes

Comments

comments