Glutenfri Västerbottenostpaj

Posted on Aug 14, 2013

Ingredienser: Glutenfri Västerbottenostpaj sajten

Pajskal: 

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl durramjöl, havremjöl eller bovetemjöl
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g riven västerbottensost
  • 4 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär:

Nyp ihop smör, mjöl och psyllium. Tillsätt ägget och sist vattnet. Knåda ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ i jylen i ca. 15 min. Förgrädda skalet i 200 °C ca 15 minuter.

Koka upp mjölken och grädden, dra åt sidan och blanda i den rivna osten. Rör tills osten har smält.
Knäck ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.

Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter i 140°C.

Servera pajen varm, ljum eller kall.

0 likes

Comments

comments