Glutenfri Västerbottenostpaj med kantareller

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Västerbottenostpaj med kantareller

Glutenfri Västerbottenostpaj med kantareller

Pajbotten:

  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 125 smör, kallt skuret i tärningar
  • 3 msk vatten
  • 1 dl Risenta rismjöl
  • 2 krm salt

Fyllning:

  • 200 g kantareller, skurna i bitar
  • ½ rödlök eller silverlök, tunt skivad
  • 4-5 kvistar färsk timjan
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 150 g Västerbottensost
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Smör till stekning

 Gör så här:

Mixa alla ingredienser till pajbotten i en matberedare. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 min.

Tryck ut degen i pajformen. Nagga med gaffel. Sätt formen i frysen 30 min. Undvik att kanterna sjunker ner under gräddningen genom att sätta folie runt kanterna som stöd.

Sätt ugnen på 200° och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna och tag bort folien.

Fräs kantarellerna och löken i lite smör, salta och peppra. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Tillsätt 100 g av osten i äggstanningen.

Lägg kantarellerna i pajformen och häll på äggstanningen. Repa timjan och strö över. Strö över resten av osten.

Grädda småpajer i ca 20 min tills de fått en fin gyllenbrun färg och äggstanningen stannat.
Större pajer gräddas i ca 25-30 min.

Receptet kommer från Risenta!

 

0 likes

Comments

comments