Glutenfri Värmlandstårta à la Hiram

Posted on Nov 24, 2013

Ingredienser:

Hiram med glutenfri Värmlandstårta

Hiram med glutenfri Värmlandstårta

  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 35 g hackade nötter
  • 2 msk. kakao

Kräm:

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 1oo g smör

Garnering:

  • ½dl flisad rostad mandel

Gör såhär:

Vispa vitor till hårt skum. Blanda försiktigt ner socker, nötter och kakao.

Smörj två plåtar och pudra dem med glutenfritt mjöl. Rita upp två tallriksstora cirklar – en på var plåt – för bottnarna.

Bred ut smeten cirka 1 cm tjock. Grädda bottnarna i 150 grader varm ugn i 30-35 minuter, sänk värmen mot slutet av gräddningstiden.

Lossa bottnarna medan de är varma och låt dem kallna innan bottnarna läggs samman med smörkräm mellan och över.

Gulorna sockret, grädden låter man sjuda sakta tills det tjocknar i kastrullen. Vispa väl hela tiden. Låt svalna och rör i smöret.

Garnera med mandelspån.

Tårtan går ypperligt att frysa ner!

Receptet är Hirams!!

 

 

0 likes

Comments

comments